loading...

آخرین خبرهای مربوط به دنیای تکنولوژی و گوشی های همراه

هواوی مانند شرکت‌های اپل و سامسونگ، تراشه‌های خود را طراحی می‌کند. چنین کاری به هواوی اجازه می‌دهد که کنترل بیشتری بر روی سخت‌افزار و نرم‌افزار گوشی‌های خود داشته با

ماریا بازدید : 77 یکشنبه 26 بهمن 1399 زمان : 0:06 نظرات (0)

هواوی مانند شرکت‌های اپل و سامسونگ، تراشه‌های خود را طراحی می‌کند. چنین کاری به هواوی اجازه می‌دهد که کنترل بیشتری بر روی سخت‌افزار و نرم‌افزار گوشی‌های خود داشته باشد و در نتیجه گوشی‌های این شرکت حرف بیشتری برای گفتن خواهند داشت. از این لحاظ، HiSilicon به یک بخش ضروری برای موفقیت گوشی‌های هواوی تبدیل شده است. در ادامه به طور مفصل به این بخش از شرکت هواوی می‌پردازیم.

 

تاریخچه مختصر HiSilicon

Kirin

هواوی یکی از شرکت‌های قدیمی در حوزه تجهیزات مخابراتی محسوب می‌شود. این شرکت در سال ۱۹۸۷ توسط مهندس سابق ارتش آزادی‌بخش خلق چین، رن ژنگفی، تأسیس شد. این حقیقت به‌شدت بر نگرش دولت ایالات متحده نسبت به هواوی تأثیر گذاشته که این اختلاف طی ماه‌های اخیر با تصویب تحریم‌های مختلف تشدید یافته است.

هواوی بخش موبایل خود را در سال ۲۰۰۳ تأسیس کرد و در سال ۲۰۰۴ اولین گوشی خود به نام C300 را روانه‌ی بازار کرد. در سال ۲۰۰۹، اولین گوشی اندرویدی هواوی به نام U8820 به دست کاربران رسید. در سال ۲۰۱۲ هم شاهد معرفی اولین گوشی ۴G هواوی به نام Ascend P1 بودیم. هواوی پیش از گوشی‌های هوشمند، تجهیزات شبکه‌های مخابراتی را برای مشتریان خود در سرتاسر جهان ارائه می‌کرد و هنوز هم فروش این تجهیزات بخش اصلی کسب‌وکار این شرکت به حساب می‌آید.

HiSilicon در سال ۲۰۰۴ برای طراحی انواع مدارهای مجتمع و ریزپردازنده‌های مختص طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی مختلف مانند تراشه‌های روتر و مودم‌های لازم برای تجهیزات مخابراتی خود تأسیس شد. در سال ۲۰۱۱ که ریچارد یو به‌عنوان رئیس هواوی انتخاب شد، این شرکت تصمیم گرفت به سمت طراحی تراشه‌های موبایل هم حرکت کند.

دلیل چنین تصمیمی ساده بود؛ تراشه‌های اختصاصی به هواوی اجازه می‌داد که خود را از دیگر تولیدکنندگان چینی متمایز کند. اولین تراشه‌های موبایل هواوی سری K3 در ۲۰۱۲ بود اما در آن دوران هواوی برای بیشتر گوشی‌های خود همچنان از تراشه‌های ساخت دیگر شرکت‌ها استفاده می‌کرد. در سال ۲۰۱۴ برند کایرین متولد شد و گوشی‌های هواوی P6S، Ascend P7 و تبلت مدیاپد با تراشه کایرین ۹۱۰ روانه‌ی بازار شدند.

تراشه های کایرین

تراشه کایرین هواوی

جدیدترین تراشه پرچم‌دار ساخت HiSilicon کایرین ۹۹۰ نام دارد. از جمله گوشی‌های مبتنی بر آن می‌توانیم به گوشی‌های هواوی P40 و آنر ۳۰ پرو پلاس اشاره کنیم.

مانند دیگر تراشه‌های موبایل، پردازنده‌های HiSilicon مبتنی بر معماری Arm هستند. برخلاف اپل، HiSilicon هسته‌های سفارشی برای پردازنده‌ها را طراحی نمی‌کند و از همان طرح‌های ارائه‌شده توسط Arm بهره می‌برد. در کنار آن، این تراشه‌های هواوی حاوی مودم اختصاصی، پردازنده‌های سیگنال تصویر و بخش‌های مربوط به یادگیری ماشینی هستند که توسط این شرکت تولید می‌شوند. هواوی تراشه‌های کایرین را به دیگر شرکت‌ها نمی‌فروشد و فقط گوشی‌های هواوی همراه با آن‌ها روانه‌ی بازار می‌شوند.

 

HiSilicon، هواوی و تحریم آمریکا

هواوی در سال ۲۰۲۰ با مشکلات فزاینده‌ای روبه‌رو شده است و به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها مشکلات به پایان برسند. تحریم‌های آمریکا باعث شد که هواوی گوشی‌های خود را بدون سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل راهی بازار کند. به همین خاطر این شرکت بودجه هنگفتی را به توسعه سرویس‌های موبایل هواوی موسوم به HMS اختصاص داده تا جای خالی سرویس های گوگل کمتر احساس شوند.

چند ماه قبل آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه هواوی وضع کرد که طبق آن‌ها شرکت‌های تولیدکننده تراشه مانند TSMC دیگر نمی‌توانند برای HiSilicon و دیگر زیرمجموعه‌های هواوی تراشه تولید کنند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در انبارهای هواوی فقط تعداد محدودی تراشه پرچم‌دار باقی مانده است. به همین خاطر اعلام شد که هواوی برای گوشی‌های جدید خود قصد دارد از تراشه‌های ساخت دیگر شرکت‌ها مانند مدیاتک استفاده کند.

 باید بگوییم که HiSilicon سال‌ها وقت صرف توسعه تکنولوژی‌های اختصاصی کرده و حالا آن‌ها را از دست داده است. بدون داشتن تراشه‌های کایرین، گوشی‌های هواوی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی خود را از دست می‌دهند.

همان‌طور که گفتیم هواوی بعد از تصویب تحریم‌های جدید امیدوار بود که بتواند با مدیاتک همکاری کند. اما آمریکا بار دیگر فشار را بر روی این شرکت افزایش داده و هواوی دیگر نمی‌تواند تراشه‌های خارجی مبتنی بر تکنولوژی‌های آمریکایی را خریداری کند. در نتیجه مدیاتک برای فروش تراشه به هواوی از دولت آمریکا درخواست مجوز کرده است که معلوم نیست آیا با این درخواست موافقت می‌شود یا نه.

همان‌طور که از تمام تراشه‌های پرچم‌دار انتظار داریم، در این تراشه بخش‌های قدرتمندی تعبیه شده است. پردازنده ۸ هسته‌ای تشکیل شده از Cortex-A76 و A55 به همراه پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16 این تراشه را به قدرتمندترین محصول HiSilicon تبدیل کرده‌اند. البته در مقایسه با رقبای خود این تراشه ضعف‌هایی هم دارد.

هواوی برای این تراشه از واحدهای پردازش تصویر و ویدیو بهتری استفاده کرده که امکانات مربوط به این حوزه را افزایش می‌دهند و همچنین نباید مودم ۵G یکپارچه آن را از قلم بیندازیم. از دیگر ویژگی‌های مهم آن می‌توانیم به واحد پردازش عصبی دوگانه مبتنی بر معماری اختصاصی هواوی موسوم به داوینچی اشاره کنیم.

نسل قبلی این تراشه به نام کایرین ۹۸۰ هم شباهت زیادی به کایرین ۹۹۰ دارد که البته از ویژگی‌های ضعیف‌تر بهره می‌برد و فاقد مودم ۵G و برخی امکانات پیشرفته مربوط به دوربین است. اما این تراشه همچنان حرف زیادی برای گفتن دارد و تعداد زیادی از گوشی‌های هواوی و آنر همراه با آن عرضه شده‌اند.

برای گوشی‌های میان‌رده و در کل مقرون به صرفه، هواوی سری تراشه‌های کایرین ۸۰۰ را اختصاص داده است. به‌عنوان مثال می‌توانیم به تراشه کایرین ۸۲۰ اشاره کنیم که از فناوری ۵G هم پشتیبانی می‌کند. تراشه‌های سری ۷۰۰ و ۶۰۰ هم برای گوشی‌های پایین‌رده استفاده می‌شدند که البته HiSilicon آن‌ها را بازنشسته کرده است. در ضمن نباید تعبیه برخی تراشه‌های مدیاتک در تعدادی از گوشی‌های پایین‌رده هواوی را از قلم بیندازیم.

 

HiSilicon در سال ۲۰۲۱

شرکت HiSilicon مانند هواوی به سرعت رشد کرده است. یک شرکت ناشناخته در حوزه تراشه‌ها در عرض چند سال موفق شده به نام مهمی در این حوزه بدل شود. بدون شک تراشه‌های HiSilicon نقش مهمی در موفقیت و افزایش محبوبیت گوشی‌های هواوی و آنر داشته‌اند. با وجود این قدرت، به دلیل تحریم‌های گسترده آمریکا گوشی‌های هواوی میت ۴۰ آخرین گوشی‌های مجهز به تراشه‌های کایرین 9000 خواهند بود.

 

در رابطه با آینده HiSilicon و به‌خصوص تراشه‌های کایرین با قاطعیت نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم. ساخت تراشه‌های قدرتمند حداقل تا چند سال آینده در کشور چین امکان‌پذیر نیست و درگیری با دولت آمریکا بر روی فعالیت‌های هواوی در زمینه‌ی زیرساخت‌های ۵G هم تأثیر زیادی داشته است. HiSilicon و هواوی ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و آینده هر دو آن‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مطالب
    آمار سایت
  • کل مطالب : 29
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 37
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 89
  • بازدید ماه : 198
  • بازدید سال : 1,201
  • بازدید کلی : 7,014